Appel crumble de snelle versie.

Eerlijk is braaf...dit recept komt uit een boekje dat is geschreven door allemaal apothekers en apothekersassistente. Toch wil ik het jullie niet onthouden.


Ingrediënten.
4 appels in blokjes gesneden/ Peren/Ananas stukjes alles kan combineren......
Wat rozijnen indien je dit wilt.
wat citroensap
75 gr. boter
150 gr. bloem
75 gr. suiker ( ligt een beetje aan de zoetheid van de appels)
200 ml slagroom
gestampte muisjes.

Week de rozijnen.
Snijd de appel/peren in blokjes en besprenkel ze met citroen sap en wat kaneel.
Doe het mengsel in een platte vuurvaste schaal. Smelt de boter in een pannetje en laat het iets afkoelen.
Roer de bloem en suiker er door heen. Heerlijk geen gezeur met messen snijden...echt een kind kan de was doen...... Strooi de kruimels over het appel mengsel en bak in ong. 15 min het geheel gaar. Wanneer de crumble nog wat wit is, zet het dan onder de gril voor 2 min. Klop de slagroom en doe de gestampte muisjes erbij. Bepaal zelf hoe zoet je het wilt hebben.
Heerlijk...klaar is kees. Ook kan je het in kleine éénpersoons schaaltjes doen. Voor 4 schaaltjes gebruik ik altijd de helft van het recept .
Eet smakelijk!!!!!