Zuurkool anders


Voor een drukke dag of wanneer je visite krijgt die je kook kunsten waardeert

Voor 4 personen:

500 gram zuurkool
2kg aardappels
2 uien
stukje zuurkoolspek
2 bananen
1 blikje ananas
paar eetlepels geraspte kaas
Paneermeel
klontje boter.
Goed humeur.

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Maak er puree van.
Kook de zuurkool apart
Kook het zuurkoolspek
Bak de uien ringen
neem een platte schaal
Eerst een laagje aardappelpuree
wat zuurkool daar boven op een in plakjes gesneden banaal en wat stukjes ananas.
Wat uien ringen
Herhaal dit zoveel je wilt. Sluit af met een laagje aardappelpuree.
Daar wat kaas op en wat paneermeel en wat kleine stukjes boter.
Zet dit in een oven van 200 graden. Ongeveer 10 min. Het moet weer goed heet zijn. Zet het geheel nog even onder de gril zodat er een mooi korstje opkomt.

Wanneer je wilt gaan eten kan je het geheel opwarmen in de oven of in een combi magnetron.
Een fijn recept om klaar te maken en later weer op te warmen en te eten uiteraard.

Nagerecht.
Bak ong.3 pannenkoeken. Neem wat fruit en maak het schoon.
Leg onder in het kleine schaaltje een stukje pannenkoek.
Daar op wat fruit. Ook dit kan je herhalen zoveel of zo weinig als je wilt.
Het geheel bedekken onder het laatste stukje pannenkoek. Voor het serveren opwarmen en evt. wat slagroom erop....Klaar.
Nu is het tijd voor een wijntje of een kopje thee.
Wanneer de visite komt hoef jij niet zolang in de keuken te verblijven
GOUDEN TIP
Drink niet teveel want je moet je hoofd erbij houden! Alles wat uit de oven komt is heet!!!!!
eet smakelijk!