Konijenjo

Konijnenjo.
Dit  heb  ik voor het eerst bij Joan en Joop, in de Duvenvordestraat in Haarlem. Iedere week publiceerde het restaurant "de drie konijntjes"een recept in "het Haarlems Dagblad". Dit was er één van. In het  recept komt "geen konijn"  voor. Een heerlijk recept voor een avondje eten met goede vrienden.
Wat heb je nodig voor 4 personen voor 2 halveer je het gewoon.

Een oven  voorverwarmen op 220 graden.
1 hoge glazen schaal.

500gr belegen kaas in blokjes
1 bosje peterselie ( snipperen)
4 hard gekookte eieren ( plak je er doorheen)
4 sneden witbrood, zonder korstjes in stukjes gesneden
1 glas witte wijn
1/4 slagroom of een vervanger bv soja
2 tenen knoflook, uitgeperst
150 gr ham in blokjes ( laat je eruit wanneer iemand geen vlees eet)
wat peper
GEEN ZOUT, het gerecht is al zout genoeg oa door de kaas.

Doe alles in een vuurvaste schaal en hutsel alles goed door elkaar. Plaats het geheel in de voor verwarmde oven. Stel de wekker in op ong. 25 min.
Oven stand 220 graden

Kijk na 20 min. hoe het eruit ziet en bepaal hoelang het er ongeveer nog in moet blijven. Kaas moet uiteraard vloeibaar zijn. Pak, wanneer het er goed uit ziet, de schaal MET OVENWANTEN uit de oven en plaats het op een theelichtje op tafel. Waarschuw je gasten dat het HEET is. Wanneer je een hekel aan iemand hebt doe je dat uiteraard niet, dan weet je zeker dat hij of zij nooit meer komt......(grapje). Zet op tafel een lekkere pot thee, voorkomt klonteren in de maag,  ijskoud water maar ook een wit wijntje is niet verboden. Serveer er een frisse salade en stokbrood bij. Je kan het in wezen zo gek maken als je wilt. Een recept uit de jaren 70 maar nog steeds zeer lekker en beslist niet "oudbollig ".
Ijsje toe en klaar is Kaavje!