Foei Yong Hai a la Kirsten  met of zonder kip.



( evt 1kg kipfilet, geen plofkip graag zelf gebruik ik geen of veel minder kip)
250 gr vetspek dobbelsteentjes ( doe zelf altijd minder vetspek)
2 stuk prei ( wassen en snijden)
1 bos seldery ( wassen en fijn snijden)
200 gr Taugé Wassen)
10 eieren ( please scharrel)
Serveren met rijst
Snij de kip en stukjes en bak deze. Bak daarna de vetspekjes goed uitbakken en deze bij de kip doen.
In het vet van de spekjes bak je de groenten allemaal apart.
Echter, de taugé en de selderij doe ik altijd op het laatst en samen.
Eieren klutsen en op smaak brengen met wat peper. Doe voorzichtig met zout. Wij gebruiken zelfs nooit zout met koken. Je kan een omelet bakken en daar de groenten in doen. Wat ook heel lekker is een roerei!
De saus.
1 kopje water
1 kopje suiker ( eops)
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels tomatenketchup  2 eetlepels ketjap, 1 citroen uitgeperst 2 ( uitgeknepen)teentjes knoflook 2 theelepeltje gemberpoeder ( zelf doe ik altijd verse gember, sorry kirs)
evt kan je de saus binden met maizena, meestal is dat niet nodig.
blijf roeren in de saus.
Een aanrader is om gebruik te maken van een hooikist of hooimadam. Zeker voor de rijst en of saus.

Geen opmerkingen: