Boerenkool met worst

Voor 4 personen.
1000 gr. aardappels
600 gr. gesneden boerenkool (mag ook wat meer zijn)
spekjes om uit te bakken
1 rookworst
mosterd
jus ( indien je dat wilt)

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Was de aardappels en zet de aardappels net onder water. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt want wanneer je het ruikt...
BEN JE TE LAAT.
Doe de gesneden boerenkool erop.( van de groenteman is het lekkerste, niet zo droog)
Kook het geheel gaar in ong. 25 min.( controleer dat...)
Bak onder tussen de spekjes uit.
Giet de pan boerenkool/aardappels af wanneer het gaar is.
Stamp de boerenkool met een stamper en doe de spekjes erbij.
Is het te droog?
Doe er dan wat water/jus bij.
De worst verwarmen zoals op het zakje staat.
Evt. mosterd op de boerenkool is heerlijk.
Geef als nagerecht iets koel b.v. Yoghurt.
Bij mij thuis kregen wij altijd karnemelkse pap met stroop toe...ook lekker.
Toen ik de kinderen nog allemaal thuis had en trouwens later ook , at ik dit altijd op maandag. Gewoon omdat ik de benodigdheden op zaterdag in huis kon halen.