Gazpacho of te wel koude tomatensoep+ ala Kaav

Wat heb je nodig..........schone handen en een goed humeur......
evt een blender of een keukenmachine, hoeft niet.
een aantal tomaten ( 3 4 )
1 ui
1/2 komkommer
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
en als je toch bezig bent...doe er nog een
1/2 gele paprika bij.
1 teentje knoflook
1 theelepeltje suiker
9dl goede tomatensap/ of maak die zelf
zout/peper
0.5 dl  witte wijn azijn
0.5 dl olijfolie
misschien ook erbij doen:
1 tomaat om er op het laatst in kleine blokjes bij te doen.
1 of 2 lente uitjes

 Maak de tomaten klein of zet de blender er even op. Of doe alles even in de keukenmachine. Vooral voor de komkommer is dat makkelijk. Gebruik het mes en pas op voor je vingers wanneer je het mes uit de kom van de machine haalt...aan de andere kant....de soep is ook rood ( grapje natuurlijk)  Haal de zaadlijst wel uit de komkommer , anders wordt het te bitter.
 Snipper de ui,
Pers de knoflook uit,
Maak kleine blokjes van de paprika en doe dit in een grote kom bij de gepureerde tomaten.
Voeg nu de tomatensap erbij en
 Roer de wijnazijn  olijf olie en suiker  goed door de tomatenprut..
Zet alles in de koelkast. Laat het daar een uurtje staan. Dek de schaal af anders ruikt straks je hele koelkast er naar. Een leuk zomers gerecht waar je zeker mee scoort!

Evt kan je een tomaat in kleine blokjes snijden en die er doorheen doen voor de "bijt"
In feite kan je er zoveel bij doen als je zelf wilt.
beetje peterselie bij het opdienen?
wat geraspte kaas
bolletje mozzarella
peper/zout /tabasco

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: