Gerda's moeders slanke cake

In deze cake geen vaste boter maar zonnebloem olie. Deze cake is heerlijk om de combineren. Je kan er bv. een appel in stukjes in doen of een ander soort fruit. Verleg dan wel de baktijd. Kortom speel met recept, want het kan!


Benodigdheden:
een oven
een cakeblik
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Een aantal mensen ( of collega's) om de cake op te eten!

200 gram bloem
150 gram suiker
2     theelepeltjes bakpoeder
1     geraspte citroenschil
1 1/4 dl Yoghurt
1 1/2 dl Zonnebloemolie
3 eieren

Meng dit alles door elkaar en maak er een luchtig beslag van.
Zelf doe ik er wat vanille suiker bij. In het orginele recept staat 200 gram suiker, maar dat is echt te zoet!Stort het beslag  in een cake vorm. Ik doe er altijd wat bakpapier in zodat ik de cake er "netjes"uit krijg!
De cake in 60 minuten gaar laten worden. Doordat de temperatuur laag is, bakt hij mooi en zachtjes gaar!

Wanneer je er iets van appel of andere vruchten bij doet, verleng dan de baktijd 5 min en controleer of de cake goed is door er een breinaald of zo in te prikken. Komt deze er droog uit dan is het goed. Plakt er nog van alles aan verleng dan de baktijd. Zorg wel dat de vruchten die je erin doet niet ontzettend nat zijn.  Het is echt een heerlijke cake. Succes verzekerd! met dank aan mijn collega Gerda die dit recept aan mij gaf. Zij heeft het weer van haar moeder........en die enz enz........
Liefs, Karin

Geen opmerkingen: