Stoofpot van jezelf......en niet een beetje van..........

Stoofpot.
Een stoofpot is vaak een pot van restjes van de dagen ervoor. Nu doen wij dat niet zo vaak omdat wanneer je iets teveel hebt gekookt , je dit vaak invriest.

Ingredienten:
1 pond runderstooflappen
en daar mag best een randje vet aan zitten.Komt de smaak alleen maar ten goed en kan je er later altijd nog afsnijden.
2 uien
2 tenen knoflook.
25gr. boter
25gr. bloem.
glaasje rode wijn.
handje sperziebonen.
1 prei in ringen gesneden.
blaadje laurier
wat jeneverbessen.

wat kleine tomaatjes
250 gr. champignons

restje bv. spruitjes

Doe ongeveer 25 gram boter of vloeibare margarine in een braadpan(dus met een dikke bodem) en braad de runderlappen aan.
Wanneer ze bruin zijn doe je de bloem erbij en blus je het af met water of bouillon. Het laurier blaadje jeneverbessen en andere kruiden erbij doen. Laat je fantasie werken en doe de kruiden erbij die jij lekker vindt. Pas op met tijm.!Doe de wijn erbij. Zorg dat je een mooie dikte krijgt.
Bak in een andere pan de uien en knoflook.
Wanneer je het vlees gaat laten sudderen doe je de uien en de knoflook erbij.
Laat dit een paar uur pruttelen en roer er af en toe in. Dit voorkomt aanbakken.
Wanneer het vlees gaar is maak je er kleine stukjes van. Halveer de ( gewassen)champignons en tomaatjes roer het door de stoofpot. Het vuur is nu uit. Doe de prei erbij en laat dit een nacht op een koele plek staan. Nu wordt de prei etc. vanzelf gaar en trekt de smaak er lekker in. Ook wordt het geen "snot"maar blijft de smaak bewaard.
De dag van het eten.
Zet de stoofpot zachtjes op. Gooi er evt. nog wat restjes bij. Proef hoe de smaak is? is de stoofpot te dun? rasp een aardappel heel fijn en de stoofpot zal dikker zijn. ( bedankt Titia)
Je kan bij de stoofpot aardappels of rijst serveren.
Eet smakelijk!