Kaas soep

Kaas soep voor 4 personen als voorgerecht.
Ingrediënten:
1 ui
2 tenen knoflook
25 gr. boter
25 gr. bloem
2 eetlepels olijfolie
1 liter groenten bouillon
250 gr geraspte oude kaas
1 handvol verse peterselie
100ml witte wijn (evt)
1 dl crème fraiche
bieslook
evt. zout en peper.

Snij de ui en pers de teentjes knoflook uit. Bak deze in 2 eetlepels olijf olie. Voeg de boter er aan toe en later de bloem. Daarna de al roerend de groenten bouillon. Maak een gladde saus ervan. Voeg nu rustig de kaas toe. Daarna de peterselie die je hebt fijn gesneden. Blijf roeren anders gaat het klonteren. Wees voorzichtig met zout. Kaas is al zout van zich zelf. Na dat het even geprutteld heeft voeg je ong. 1 dl crème fraiche toe.
Neem het allemaal niet zo nauw.... creëer je eigen soep. Wees niet bang wat te spelen met de smaak! De één doet er meer peper in en de ander houdt niet van wijn, nu dan laat je dat eruit. Ook kan je natuurlijk een lekkere schimmelkaas erbij doen. Niet teveel, maar voor de smaak. Blijf proeven! Beter dat je teveel proeft dan dat je soep verprutst is.
Wanneer je opdient snipper je er wat bieslook overheen.
Eet smakelijk en bij problemen bel je maar! Liefst niet s'nachts...........