zondag 27 april 2014

De laatste dagen van april

De dagen vliegen om met allerlei activiteiten. Van de Peugeot dealer een aanbod gekregen voor een nieuwe Peugeot. Dit konden wij niet laten lopen. met gesloten beurzen een nieuwe Paarse Peugeot met 0 km. op de teller. Onze "witte "vriend heeft er al zowat 62.215 km op staan.
Wij gaan hem dinsdag ophalen.

Donderdag 17 april waren wij in Groningen en toen waren ze aan het repeteren voor  de Passion die deze keer in Groningen werd uitgevoerd. Wat een spektakel .......Simone Kleinsma was aan het zingen...kippenvel kreeg je er van.



Vrijdag 18 april heerlijk een zalmsouffle gegeten met Martin en Titia. het is en blijft een heerlijk recept. Samen eten is altijd zo gezellig.
De bessenstruiken in de tuin, deden Martin zijn adem inhouden...daar zit zoveel aan...Nu zorgen dat ik er eerder een net over heb gedaan dan dat de vogels merken dat daar in mijn tuin een bessen paradijs aan het ontstaan is. Martin heeft dat een keer meegemaakt......De ene dag dacht hij "morgen ga ik plukken" en de volgende dag dacht Martin, "had ik maar geplukt". De vogels waren hem voor geweest en echt, er zat geen bes meer aan......

Met Pasen heb ik 2 nachten gedaan. Het was rommelig maar niet echt druk. In Drenthe is het de gewoonte dat er paasvuren worden georganiseerd. De bulten worden op het laatst dag en nacht bewaakt want het is toch de kunst om de mooiste "bult" op te bouwen...ik vond het een knullig bultje maar het schijnt toch dat Westerbork weer gewonnen heeft.






Na uitslapen en wat activiteiten in de tuin ben ik woensdag met de trein naar Haarlem gegaan. Maar eerst uitgestapt in Amsterdam om daar in het reuzenrad te gaan.




Had ik toch een verkeerd kaartje gekocht...vreselijk...stond ik bij een super eng ding waar ik dus echt niet in wilde. Gelukkig kon ik mijn kaartje ruilen voor het reuzenrad. Het was een heerlijk weertje en ik heb genoten......Na de kermis via de Kalverstraat, Munt, Rembrandsplein, Halve Maansteeg,  Groenburgwal, Kloveniersburgwal en de Damstraat weer naar de Dam gelopen. Op de Kloverniersburgwal heb ik vroeger gewerkt in de Jeugdherberg "Stadsdoelen" van buiten zag het er al heel anders uit, dus besloot ik maar niet naar binnen te gaan. Op de Groenburgwal lag mijn bootje waar ik niet van mijn ouders op mocht slapen.......Mijn vader noemde de Jeugdherberg indertijd een "hoeren en Opium Kit" ja ja die Pa toch.
Daarna even langs Floor en Wouter gegaan in Haarlem. Wouter had een mooie telefoon voor mij...te gek. Daarna door de stad naar de "Ark" gelopen om daar even iets te eten. Ik vroeg aan iemand of Han er nog werkte.......wist ik veel...hij is begin maart overleden.....daar schok ik toch wel even van....hij heeft 33 jaar in de Ark gewerkt. Een ding is zeker...hij heeft genoten van het leven...maar toch....nog niet eens 60 jaar geworden!
Tja en het was zowat te mooi om waar te zijn......De bliksem was ingeslagen bij de NS. Dit hield in dat wij moesten uitstappen in Lelystad en daarna met de bus naar Zwolle moesten. het schoolreisjes gevoel kwam weer op,  Maar eerlijk is braaf...ik had maar een half uur vertraging...


Donderdag 24 april naar de mondhygiëniste in Veendam.
Vrijdag 25 april mijn P.C. opgehaald in Assen. Bastiaan, onze zwarte kat, zat s 'nachts op een rare manier te miauwen.........."Bastiaan heeft aangegeven dat hij van gestampte muisjes van de Ruijter houdt" vertelde Willem mij. Hij had in zijn voerbak een "geplette"dikke muis gelegd en keek vol trots naar Willem zo van; "zie hier....gestampte muisjes, daar hou ik van" Willem heeft de muis, begraven in de groenbak.

Nu dus elke nacht; muis nummer twee....
















De vader van Michiel is weer opgenomen in het ziekenhuis.

Tja en dan Willem.....hij werd gebeld voor de uitslagen van het bloedonderzoek door de endocrinoloog. Zij had ons niet de indruk gegeven dat er een afwijking zou zijn. Zij was er vrij luchtig over....af en toe schommelingen. Maar wat blijkt....Willem heeft suiker (diabeet type 2) en ook zijn schildklier laat afwijkingen zien. Beide genoeg om er weer 2 medicijnen ( Thyrax en Metformine) bij te krijgen. verder;.... er is ook een andere pil bij gekomen omdat het kaliumgehalte het af laat weten....nee, echt vrolijk werd Willem er niet van en hij baalde behoorlijk. Maandag maar even naar de huisarts want een ieder heeft zijn eigen  specialisme maar wie gaat het coördineren? Willem wordt zo langzamerhand een wandelende medicijndoos.


Zaterdag een dagdienst op de "eerste Koningsdag" Marlène had voor 20 Tompoezen gezorgd en toen kwam het ziekenhuis ook nog eens met 13 van die "beesten "aan.......invriezen maar............Vandaag is het zondag en ga ik 2 nachtdiensten draaien......Tot gauw, liefs

2 opmerkingen:

Anoniem zei

steeds een genot om te lezen en zien! binnenkort bundelen maar.....

Anoniem zei

en wat denk je? van al die tompoezen waren er zondagnacht nog maar 3 over...er gaan vast veel mensen op de post straks aan de "lijn"doen........Karin